Sedumtagets opbygning

Sedumtagets opbygning

Et moderne grønt Sedumtag... er fremtidens tagløsning

Gode grunde til at vælge et grønt Sedumtag

Når du skal anlægge et grønt tag, har vi en lang række forskellige komponenter og flere forskellige vækstmedier, der nøje udvælges med hensyn til bygningens bæreevne og bygherrens ønske for det grønne tags udtryk og udnyttelsesgrad. 

Grønne sedumtage anlægges ofte på grund af tagvegetationens positive indflydelse på byernes klima- og miljøforhold, samt sedumtagets evne til at optage store dele af den nedbør der falder. 

  1. Planterne binder CO2 og reducerer dermed bygningens samlede CO2-aftryk.  
  2. Bunddækket optager effektivt regnvand og holder på det, til det fordamper naturligt. Dermed reduceres vandafløbet fra taget med op til 50-80 %, hvilket er med til at forhindre overbelastede kloakker og oversvømmelser under de stadig hyppigere skybrud.
  3. Planterne binder støv og andre luftpartikler og bidrager dermed til en bedre luftkvalitet.  
  4. De levende planter øger biodiversiteten til gavn for miljøet. Blandt andet vil et grønt tag hjælpe bierne, som i øjeblikket er i hastig tilbagegang til stor skade for jordens biologiske kredsløb.
  5. Sedumdækket isolerer effektivt mod både kulde og varme. Hele året rundt vil det grønne tag derfor bidrage til et mere behageligt indeklima.  
  6. Det tætte dække af Sedum på taget virker som en effektiv lyddæmper. Støjniveauet i og omkring bygningen vil derfor blive reduceret hørbart.  
  7. Sedumplanterne beskytter tagbelægningen mod solens UV-stråler og bidrager dermed til at forlænge tagets levetid.  
  8. I mange bygninger kan man fra nogle etager kigge ud på eller ned på dele af bygningens tag. Her forbedres brugeroplevelsen og det generelle velbefindende, hvis udsigten er til et stykke levende natur med diversitet og årstidernes farvespil.  
  9. Et grønt tag åbner helt nye muligheder for at skabe arkitektoniske løsninger, der året rundt indgår i et smukt og varieret samspil med omgivelserne

Standardopbygninger til grønne tage eller individuelle løsninger – vi kan hjælpe

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.